Startsida - Nyheter

Mitt Alby säljs vidare

Under onsdagen meddelades att riskkapitalisten Mikael Ahlströms fastighetsbolag Mitt Alby, som 2013 köpte 1 300 lägenheter på Albyberget, nu säljer vidare fastigheterna till fastighetsjätten D Carnegie. Detta till det dubbla priset som fastigheterna köptes för. Tidigare ägaren, kommunala Botkyrkabyggen, skriver i ett pressmeddelande att de är förvånade över Ahlströms beslut att sälja då det står i kontraktet att ägandet skulle vara långsiktigt.

Men alla är inte förvånade över beslutet. Lucía Ramírez Tuesta, en av aktivisterna från Alby är inte till salu, menar att det går i linje med vad de befarade när kommunen och Botkyrkabyggen bestämde sig för att sälja till Ahlström.

– Socialdemokraterna bestämde att sälja ut med motiveringen att de säljer till någon med ett långsiktigt tänk. Att de redan säljer är ingen förvåning, de har följt ett mönster där man köper upp, renoverar, höjer hyrorna, säljer vidare och gör en vinst. Det är ingen förvåning för oss som var engagerade mot försäljningen, säger Lucía Ramírez Tuesta till Feministiskt perspektiv.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV