Startsida - Nyheter

Ny utbildning om könsrelaterat våld vid Göteborgs universitet

Inom ramen för regeringens handlingsplan för att bekämpa mäns våld mot kvinnor blir det obligatorisk för yrkesgrupper som möter våldsutsatta och våldsförövare med utbildning i frågan från den 1 juli i år.

Nu lanserar Göteborgs universitet en utbildning om mäns våld mot kvinnor och våld i nära relationer som riktar sig till dessa yrkesgrupper, men också andra som är engagerade och vill ta del av aktuell forskning och reflektera och problematisera tillsammans med andra intresserade.

– En förhoppning med kursen är att vi tillsammans ska föra angelägna och utvecklande samtal om könsdiskriminering och mäns våld mot kvinnor, som socialt problem och föremål för åtgärder, säger de kursansvariga lärarna Viveka Enander och Ninni Carlsson i ett pressmeddelande.

Frågor som kommer diskuteras och problematiseras är hur diskriminerande förtryck ihop med mäns våld mot kvinnor i bredare mening och vad det innebär för var och en, för arbetsplatser och skolor:

– Vi kommer till exempel att granska de arbetsmetoder som finns på fältet i dag. Vilka perspektiv har de, vad funkar bra och vad fungerar mindre bra?

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV