Startsida - Nyheter

Petra Tötterman Andorff tar över rodret på Kvinna till kvinna

Petra Tötterman Andorff klev in som tillförordnad generalsekreterare för Kvinna till kvinna när Lena Ag i december utsågs till generaldirektör för Jämställdhetsmyndigheten. På torsdagen tillkännagavs att det också blir Tötterman Andorff som blir ny generalsekreterare för kvinnorättsorganisationen som i år fyller 25 år.

– Jag är oerhörd glad över att ha fått det här förtroendet. Jag känner redan organisationen väl, och den gör ett fantastiskt och otroligt viktigt arbete, säger Petra Tötterman Andorff i ett pressmeddelande.

Kvinna till kvinnas styrelseordförande Birgit Hansson betonar att tillsättningen sker efter en lång och omfattande process.

– Det har varit hård konkurrens, men styrelsen ser Petra som den bäst lämpade att leda organisationen. Hon har den strategiska överblicken som behövs för det här jobbet och kommer att bli en utmärkt ambassadör och talesperson för Kvinna till kvinna.

>Redan 2014 blev Petra Tötterman Andorff biträdande generalsekreterare för Kvinna till kvinna. Hon har också varit generalsekreterare för Internationella kvinnoförbundet för fred och frihet (IKFF) samt koordinator på IKFF:s internationella systerorganisation i New York. Hon tillträder tjänsten 1 juni med ambitionen att Kvinna till kvinna ”ska fortsätta vara en av världens främsta kvinnorättsorganisationer i konfliktdrabbade områden”.

– Det finns ett stort behov världen över av att stå upp för kvinnors rättigheter, säger Petra Tötterman Andorff.

På Kvinna till kvinnas hemsida berättar hon mer om varför hon ville ha jobbet och vad hon vill åstadkomma.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV