Startsida - Nyheter

Piteå toppar överraskande damallsvenskan

Efter tre spelade omgångar i damallsvenskan ligger Piteå överraskande i topp framför favorittippade Rosengård. Regerande svenska mästrarna Linköping återfinns först på plats sju och Eskilstuna som ofta funnits i toppstriden ligger sist när omgång nummer fyra nu ska spelas i helgen. Eskilstuna har haft en jobbig start på säsongen och extra hård blev förlusten mot Rosengård i förra veckan där de förlorade med hela 9-0 efter att Rosengård hade gjort tre mål redan i 16:e matchminuten.

Överraskande var också att nykomlingen Växjö på bortaplan slog tidigare serieledarna Hammarby som hade två segrar i ryggen inför mötet och vann matchen som de i stort dominerade.

– I första halvlek var vi inte tillräcklig kompakta i försvarsspelet, så när vi vann boll var inte tillräckligt nära varandra. Då blev det mycket omställningar för våran del. Växjö är ett bra lag och när vi inte är så kompakta som vi vill vara duktiga med mycket rörlighet centralt. Vi blev bättre på det i andra, men tyvärr fick vi inte någon utdelning på anfallsspelet i stället, säger Ann-Hélen Grahm, Hammarbys tränare till Sportbladet.

På söndag möter Växjö Piteå och Eskilstuna tar emot Hammarby. Frågan är om topp- respektive bottenplaceringarna återstår efter det.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV