Nyheter

Projektet #eftermetoo sätts i gång i höst

Ett nytt projekt med namn #eftermetoo har fått finansiering av Postkodstiftelsen, meddelar organisationen Män i ett pressmeddelande. Män planerar att genom projektet engagera cirka 1 500 män i självreflekterande samtal i form av samtalsgrupper, stormöten och föräldragrupper.

– Vi vet att det självreflekterande samtalet skapar en djup förändring hos den som deltar, men även en förändring mellan deltagarna som de tar med sig till sina andra relationer och i samhället i stort. Vi är därför otroligt glada över att Postkodstiftelsen vill stötta oss i att utvidga vårt arbete med den här samtalsrörelsen, säger Alán Ali, ordförande i Män. 

I höst inleder Män en turné över landet med målet att få igång samtal för ett samhälle fritt från våld och sexuella trakasserier i minst 20 städer.

– Sverige rankas som ett av de mest jämställda länderna i världen, men vittnesmålen från mängder av kvinnor inom ramarna för #metoo under hösten 2017 pekade på patriarkala strukturer och ett utbrett våld mot kvinnor. Vad som också blev tydligt var det utbredda engagemanget för förändring, någonting som organisationen Män var snabba på att möta i form av samtalsgrupper för män. Vi är därför stolta över att stötta Män, som genom att utveckla och växla upp sitt arbete med samtalsgrupper, kommer att arbeta för att öka mäns ansvarstagande för jämställdhet och mot våld, säger Marie Dahllöf, generalsekreterare för Svenska Postkodstiftelsen.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV