Startsida - Nyheter

Långsiktig ambition i ny landsbygdsproposition

På måndagen presenterade regeringen sin landsbygdsproposition, som är en överenskommelse med Vänsterpartiet. Fokus är fortsatta satsningar för att landsbygden ska kunna utvecklas på lång sikt. De övergripande målen i propositionen förankras i riksdagen och gäller även kommande regeringar. Beslut om de konkreta satsningar som landsbygdskommittén lagt fram kommer att fattas senare.

Utöver 1,5 nya miljarder 2019–2020 vill regeringen och Vänsterpartiet satsa 400 miljoner årligen därefter för att förverkliga merparten av landsbygdskommitténs förslag, samt avsätta 2,6 miljarder kronor under de kommande nio åren till 30 landsbygdskommuner med hög långtidsarbetslöshet.

Riksorganisationen Hela Sverige ska leva välkomnar regeringens proposition och skriver att det är viktigt med långsiktighet i landsbygdspolitiken.

– Staten ska ha ett ansvar för hela landet och regeringen framhåller att denna proposition visar detta. Vi ser detta som ett konstruktivt första steg mot ett land i balans och hoppas att både regeringspartierna och oppositionen fortsätter arbeta i samma optimistiska anda, säger Staffan Nilsson, en av Hela Sverige ska levas två ordförande.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV