Startsida - Nyheter

Victoria Escobar prisad som förebild inom idrotten

Victoria Escobar är projektledare för Stockholmsidrottens storstadssatsning i Hallunda-Norsborg och utsågs på internationella kvinnodagen till förebild av Swedish alliance for women in sports. I en intervju med Stockholmsidrotten förklarar hon att hon strävar efter att skapa något varaktigt:

– I många områden i Stockholmsdistriktet är folk trötta på alla olika projekt. De som sitter med makt kanske inte förstår att det skapar konsekvenser. För mig som jobbar med Stockholmsidrottens Projekt Storstad blir det en utmaning varje dag att motbevisa den bilden: att vi skapar inte ett projekt där allt runt omkring det försvinner. Vi skapar riktig verksamhet som ska leva kvar länge.

På frågan om vad idrotten betytt för henne svarar hon att den haft en stor roll i hennes liv:

– Gemenskap och förståelse för att jag kunde testa olika saker och att jag inte behövde bli kvar inom samma idrott. Jag provade på massa olika idrotter. Där väcktes en nyfikenhet och ett mod att prova på nya saker och miljöer. Det har betytt mycket och stärkt mig. Där startade även mitt engagemang att jobba med ungdomsfrågor inom idrotten, kultur och skolvärlden.

I motiveringen skriver Swedish alliance for women in sport: ”Victoria gör enormt stor skillnad i Stockholms förorter. Bland annat genom sitt engagemang i löparakademin och Projekt Storstad. Där skapar hon förutsättningar för att nå sociala förbättringar med hjälp av idrotten.”

Victoria Escobar tror på idrottens möjligheter att förändra samhället:

– Främst mot ett mer jämlikt och inkluderande samhälle. Idrotten är en väg till ett mer jämlikt och inkluderande samhälle. Men jag tror det finns flera nycklar, som att idrotten, kultur och skolvärlden bygger broar och jobbar tillsammans.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV