Nyheter

Amanda Zahui: Det här priset är för alla oss som är annorlunda

Basketproffset- och landslagsspelaren Amanda Zahui prisades på måndagskvällen under Idrottsgalan när hon tilldelades Sportspegelnpriset. När hon tog emot priset vände hon sig till alla som känner att de inte passar in och sade: ”Det här priset representerar alla oss som blivit nekade på grund av vår hudfärg, vår religion, vår brytning, sexuella läggning och kön. Det här priset representerar alla de unga kvinnor och vuxna som blivit tillsagda att de inte har sina egna drömmar. Det här priset representerar de små pojkarna och män som blivit tillsagda att deras drömmar inte räknas. Det här priset representerar även alla oss som ber dag in och dag ut att mobbning, rasism och ondska ska dö ut.”

Hon nämnde också Noel Filén-Hammarström som hoppas kunna fortsätta spela basket som transatlet: ”Det här priset är till Noel Filén-Hammarström som öppet och modigt tog ett steg närmare att leva sitt sanna jag. Det här priset är till alla oss som är för tjocka, för långa, för svarta, för mörka, för tjejiga och för pojkiga, för oss som är annorlunda. Gud älskar oss för att vi är annorlunda.”

Amanda Zahui fick priset bland annat för hennes arbete med Basket gäris som jobbar för att öppna upp idrottsrörelsen för tjejer i förorten.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV