Nyheter

Feministiska sajten Gardet utan ansvarig utgivare

Karin ”Kajjan” Andersson lämnade förra veckan uppdraget som ansvarig utgivare för nystartade sajten Gardet, och kommer inte att ersättas. Det rapporterar Dagens media, som också konstaterar att ytterligare fyra skribenter försvunnit från Gardets hemsida.

Som orsak till avhoppen citerar Dagens media Karin Anderssons Instagram-konto, där hon bland annat skriver: ”En hel redaktion avgår inte med omedelbar verkan om det inte varit konflikter, det förstår alla och är inget jag har för avsikt att hymla med då det enbart känns oärligt.”

Gardets kvarvarande redaktion delar inte den bilden, enligt ett mejlsvar till Dagens media. Vidare framgår i mejlet att sajten kommer att förändras i och med avhoppen. I samband med starten beskrev initiativtagaren Cissi Wallin ambitionen att genom granskning av bland annat rättsväsende, makthavare och andra medier, samt gräv och längre intervjuer, bilda opinion. Nu ska sajten bli mer av en plattform för feministisk idédebatt.

”Gardet kommer inte längre ha en ansvarig utgivare eller utgivningsbevis eftersom vi inte vill vara ett regelrätt medieformat, utan snarare en feministisk tankesmedja och aktivist-grupp”, skriver Gardets redaktion till Dagens media.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV