Startsida - Nyheter

Lotta Schelin blir gästkommentator i SVT

Tidigare fotbollslandslagsspelaren Lotta Schelin blir gästexpert i SVT:s sändningar av allsvenska matcher. Från att tidigare ha kommenterat herr-VM i Rio 2014 är det nu Damallsvenskan, med spelare hon själv spelat med och mot, som ska bedömas.

– Jag tror att man bara ska vara öppen och ärlig kring matchen och matchbilden och försöka se helhetsbilden så mycket som möjligt, det tror jag alla vinner på.

– Jag kan inte göra mer än att utgå från mig själv och mina tankar och min erfarenhet. Gör jag det så borde det bli bra, säger Schelin till SVT Sport.

Schelin är Sveriges bästa anfallare någonsin på damsidan, konstaterar SVT Sport, men tvingades ge upp karriären på grund av en nackskada som fortfarande besvärar henne. På meritlistan har hon bland annat: VM-brons 2011, OS-silver 2016, tre Champions League-titlar och fem Diamantbollar om Sveriges bästa spelare. Hon har gjort 88 landslagsmål, och är förstås Sveriges bästa målskytt någonsin.

När damlandslaget spelade sin första match på Friends arena förra helgen var det Schelins tröjnummer 8 som hade fyllts med bilder på kvinnliga förebilder på den specialgjorda matchtröja som rullades ut över planen. Detta inom ramen för kampanjen #viskaparhistoria.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV