Startsida - Nyheter

Nätverksträffar för tjejer i spelvärlden

Nätverket Leia, som är spelhobbyförbundet Sveroks satsning för tjejer i spelhobbyn, har öppnat för anmälan till sitt mentorskapsprogram och erbjuder möjlighet att åka på gratis nätverksträffar. Det framgår av ett pressmeddelande från Sverok, som också berättar om Caroline Wallén och Nathalie Pettersson, som hittat spelgemenskap via nätverkets aktiviteter.

– Jag har alltid älskat spel, men under så många år satt jag hemma och spelade tv-spel själv. Många av mina vänner visste inte ens att jag spelade, berättar Caroline Wallén.

Det var en slump att hon hörde talas om Nätverket Leia. För att ge andra tjejer att en plats i spelkulturen som hon själv aldrig har ansökte hon om att komma med i mentorskapsprogrammet och blev antagen.

Caroline Wallén matchades med en adept, Nathalie Pettersson.

– Jag har tidigare haft svårt att säga att jag är tjej och gamer utan att känna att det kommer komma bakslag, att folk ska ifrågasätta mig, berättar Pettersson.

Tillsammans åkte de på Leias nätverksträffar där de fick träffa nördiga tjejer från hela landet, lära sig om föreningsliv, arrangörskap, inkludering och höra föredrag av inspirerande kvinnor från spelvärlden. De har blivit stärkts i sitt spelande efter träffarna och fler tjejer ska ta chansen och våga söka.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV