Ny feministisk förening för journalister bildad i Granada

Det var på lördagen som nya föreningen La asociación de comunicadoras de Granada konstituerades officiellt vid ett möte med professionella och studerande inom kommunikation. Ett trettiotal kvinnor i Granada med omnejd har gått in i föreningen hittills. De utgår från övertygelsen att mediernas roll är grundläggande för utvecklingen av ett jämställt samhälle och att den uppgiften är allas ansvar. Medlemmarna sluter upp kring de krav journalister gick ut på gatorna med under den massiva kvinnostrejken, 8 mars 2018.

”Med denna nya kraft och med lektioner och lärdomar från alla kvinnor som i den gemensamma och inomfamiljära historien har kämpat sedan decennier för en bättre värld, fri från diskriminering och våld mot oss, är vi övertygade om att vi kan förbättra vårt samhälle”, skriver de i ett uttalande.

Enligt stadgarna kan alla kvinnor med examen inom informationsteknologi, journalistik, audiovisuell kommunikation, PR och reklam gå med oavsett arbetssituation, liksom studenter, samt de vars arbete i bred mening är kopplade till kommunikation, journalistik och reklam.

Med alla, oavsett kön, som delar de grundläggande idealen om jämställdhet i medierna, och som visat engagemang i frågan, är föreningen öppen för samarbete. I och med etableringen utökas det nationella nätverket av feminister inom kommunikationsområdet, som sedan tidigare inkluderar journalistnätverk och -föreningar i Madrid, Murcia, Castilla y León, Galicien, ADIPM, en organisation till försvar för kvinnobilden i offentligheten, samt nätverk för feministisk kommunikation på Balearerna och Kanarieöarna, med flera.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV