Startsida - Nyheter

Nytt pris ska minska klyftan mellan kvinnor i förort och stad

Med nya priset Månadens womenuer, som ska delas ut ett par gånger per år, vill Kistabaserade nätverket Womenisa lyfta kvinnor som förebilder, rapporterar Stockholm direkt.

– Vi vill minska klyftan mellan kvinnor i förorten och kvinnor i innerstan. Stärka individen och skapa ett jämlikt samhälle, säger Deqa Abukar, en av personerna bakom nätverket Womenisa och det nyinstiftade priset.

Nätverket är en avknoppning speciellt riktad till kvinnor med utländsk bakgrund av nätverket Bling, som finansieras av Tillväxtverket och Rotary, där Abukar är operativ chef:

– Vi vill erbjuda en trygg miljö där kvinnor kan växa som individer. Vi erbjuder sådant som affärsrådgivning, utbildning och mentorskap – i kvinnornas egna miljöer.

Första Månadens womenuer ska delas ut 15 mars, med finansiering av Rotary, och nomineringarna har börjat strömma in. Definitionen av en womeneur är bred. Vem som helst kan vara entreprenör, bara de ser lösningar istället för problem, säger Deqa Abukar till Stockholm direkt.

– Vi har redan fått in 143 nomineringar, men vi vill ha fler. Vi utser pristagaren i samråd med Rotary. Och den som vinner, hennes arbete kommer vi att följa och framhäva på våra sociala medier.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV