Pensionsrättvisa prisas

Föreningen Pensionsrättvisa prisas som Årets initiativ av Forum – idéburna organisationer med social inriktning. Det är och är ett av tre priser som delades ut på Forums gala torsdagen 5 december, som är FN:s Internationella frivilligdag då det ideella engagemanget lyfts fram och hyllas.

Årets initiativ delas ut i samarbete med Mötesplats social innovation och Vinnova till en ideell organisation som under de senaste åren tagit fram en samhällsförändrande innovation, och är att arrangera ett seminarium med Forum. Att priset går till Pensionsrättvisa motiveras såhär:

Pensionsrättvisa har lyckats med utmaningen att engagera även unga i pensionsfrågan och är unika med att ha skapat en gernationsövergripande rörelse som växer sig allt större. Pensionsrättvisa använder traditionella folkbildningsverktyg men på ett nyskapande sätt. För den yngre generationen är pensionen avlägsen och något som väntar senare i livet, medan det för den äldre generationen är en högst aktuell fråga.

Pensionsfrågan berör fler faktorer än pengar: det handlar om jämlikhet och jämställdhet. I dag är pensionen lägre för kvinnor än för män, likaså för personer som flyttat till Sverige sent i livet. För att skapa förändring i pensionssystemet krävs kunskap engagemang och påverkansarbete – detta har Pensionsrättvisa tagit fasta på.

Pensionrättvisa tilldelas utmärkelsen Årets initiativ 2019 för sin förmåga att tillgängliggöra och sätta ljus på en komplex fråga och dessutom engagera en helt ny målgrupp. Pensionsrättvisa är ett utmärkt exempel på när civilsamhället är med och driver samhällsutvecklingen framåt med nya grepp.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV