Startsida - Nyheter

Krav på fred inför upptrappad konflikt kring Kashmir

I protest mot upptrappningen av konflikten mellan Indien och Pakistan under de senaste dagarna, höjer människor rösten för fred. Med hashtaggen #SayNoToWar på sociala medier uttrycker allt fler från Indien och Pakistan oro för eskalerat krig. De kräver ett stopp på provokationerna från de båda kärnvapenrustade länderna. I Indien blev hashtaggen topp-trend på Twitter direkt efter att den militära konflikten eskalerade den 27 februari. Många skriver att de inte vill ha krig och om ledarna väljer krig över fred, då får de och deras söner gå till gränsen och kriga mot varandra!

Nobelpristagaren och FN:s fredssändebud, pakistanska Malala Yousafzai är bland de som ansluter sig till #SayNoToWar och uppmanar ledarna i båda länder att lösa konflikten på ett fredligt sätt.

En grupp kvinnor från Pakistan delade en video på sociala medier där de vädjar till kvinnor vid gränsen mellan Indien och Pakistan att ansluta sig till fredsrörelsen och kräva fred istället för krig: ”Vi vill inte ha krig, vi vill ha fred, vi vill inte ha bomber…det är kvinnor och barn som lider mest i krig som män startar...”

Den militära spänningen och ledarnas krigsretorik i konflikten kring Kashmir, vid gränsen mellan Indien och Pakistan, bedöms som de allvarligaste sedan 1998.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV