Fem Kaj Heino-pristagare utsedda

Kaj Heino-priset instiftades 2017 av West pride för att hedra minnet av Kaj Heino och uppmärksamma personer som verkat i hans anda, som aktivist inom flyktingfrågor, mänskliga rättigheter och/eller antidiskriminering. 2019 års pris går till Richard Magito Brun postumt. 2020 års pristagare: Lars Gårdfeldt, Nasrin Pakkho, Kristoffer Pilmalm och Qviding FIF.



– Juryn var helt enig i sitt val av pristagare och vill på så sätt lyfta och hylla fyra personer och en idrottsorganisation för sina viktiga insatser. Det här är givetvis även en uppmuntran till att fler engagerar sig i frågor om mänskliga rättigheter, vågar öppna sina hjärtan och stå upp för hbtqi-rättigheter, flyktingmottagning och antirasism, säger Tasso Stafilidis, juryordförande samt ordförande för West pride.

Priset är ingen summa pengar, utan en utmärkelse som brukar delas ut i samband med festivalen. På grund av pandemin blir det en digital ceremoni. Pristagare utses av juryn, som förutom West pride, har representanter från Göteborgs stads HBTQ-råd, RFSL Göteborg, SLM Göteborg, Haket och Kaj Heinos familj.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV