Hilma af Klint-utställningen i Malmö förlängs

Nu förlängs visningstiden för den uppmärksammade Hilma af Klint-utställningen i Malmö. Anledningen är att utställningen hållits stängd med anledning av restriktioner kopplade till covid-19. Fram till februari 2021 kommer besökare nu att kunna ta del av Hilma af Klints verk på Moderna museet i Malmö.

Efter att ha inletts med en stängningsperiod på drygt två månader kunde Hilma af Klint – Konstnär, forskare, medium öppna den 16 juni. Som ett led i Moderna museets åtgärder med anledning av coronaviruset begränsas antalet som släpps in lokalerna. Med tanke på det stora intresse som visats för att ta del av Hilma af Klints konstnärskap, och för att ge fler möjlighet att besöka utställningen, förlängs den fram till 21 februari 2021, meddelar nu Moderna i Malmö.

När Moderna Museet Malmö äntligen kunde öppna igen den 16 juni möttes utställningen med ett stort intresse. Eftersom restriktioner fortfarande gäller i Sverige för exempelvis resor och sammankomster begränsas antalet besökare som vistas i museet.

– Detta innebär i praktiken att mycket färre kan uppleva denna omfattande utställning än om vi hade haft öppet som vanligt. Som curator och museichef tycker jag att detta är väldigt tråkigt eftersom jag vet hur stort intresse det finns för att se utställningen och uppleva Hilma af Klints konst i verkligheten, säger Iris Müller-Westermann.

Nu ger Moderna Museet Malmö beskedet att utställningen förlängs och kommer att visas fram till 21 februari 2021.

– Jag hoppas att denna förlängda utställningsperiod ger våra besökare möjlighet att planera sitt besök i lugn och ro och även möjlighet att komma tillbaka. Förhoppningsvis kan även internationella besökare så småningom ta del av denna exceptionella presentation. Utställningen presenteras enbart på Moderna Museet Malmö och visas inte på flera platser därefter. Detta är verkligen ett unikt tillfälle, säger Iris Müller-Westermann.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV