Kommunal reviderar sina krav inför avtalsförhandlingar

”Det är hög tid för en bättre arbetsmiljö, högre löner och tryggare anställningsvillkor”, skriver Kommunal i ett pressmeddelande om reviderade avtalsyrkanden som lämnats över till Sveriges kommuner och regioner (SKR) på fredagen.

Kommunal vill se högre lön för alla medlemmar, men också en särskild satsning på yrkesutbildade inom välfärden, samt även retroaktiva löner och att karensavdraget avskaffas för samtliga medlemmar inom avtalsområdet. Bland kraven finns också mer hållbara arbetstider, med heltid som norm, färre delade turer och kortad arbetstid för nattarbetare.

Kollektivavtalsförhandlingarna sköts upp till hösten på grund av coronapandemin, som medfört att fler än någonsin tidigare blivit högst medvetna om villkoren för medlemmarna i Kommunal. Förbundet konstaterar att:
”Coronakrisen har blixtbelyst det Kommunal sagt länge. Medlemmarnas yrkesskicklighet är avgörande för att hela Sverige ska fungera.”

– Vi kommer att köra stenhårt. Medlemmarna i Kommunal är yrkesskickliga samhällsbärare. Våra krav är inte bara högst rimliga, de är också helt nödvändiga, säger Kommunals förbundsordförande Tobias Baudin.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV