Manifestation och insamlingskampanj i Dalarna för Black lives matter

På torsdagen arrangerade Dalarna mot rasism en digital demonstration med tal, musik och poesi i solidaritet med de Black lives matter-rörelsens demonstrationer runtom i världen och med de som faller offer för rasistiskt våld.

Med framträdanden av framför allt unga personer från Borlänge, som livesändes via nätet ville Dalarna mot rasism, vars medlemmar finns i hela länet, ge alla möjlighet att delta. Samtidigt har en insamlingskampanj startats för att stötta aktivister och de drabbade i USA. Hittills har 10 000 kronor kommit in och kampanjen pågår till slutet av juni.

Insamlade medel kommer att gå till https://www.cuapb.org/, som jobbar aktivt mot polisbrutalitet genom att engagera sig politiskt, hålla en kristelefon öppen, undersöka fall av polisbrutalitet och ge stöd till drabbade, Official George Floyd memorial fund, som startats av George Floyds familj, samt någon eller några av de fonder som betalar borgen för att lösa ut demonstranter som fängslats.

Några Borlängebor undersöker möjligheterna att genomföra också en fysisk demonstration i enlighet med Folkhälsomyndighetens riktlinjer.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV