Nomineringarna till Pennskaftspriset klara

Det står mellan Snezana Bozinovska, Göteborgsposten (GP), Elinor Torp, Dagens arbete och Leopard förlag samt Josefin SköldDagens nyheter när föreningen Pennskaftet utser mottagaren av årliga Pennskaftspriset vid årsmötet den 12 november.

Snezana Bozinovska nomineras för att hon som redaktör för GP:s grävgrupp ha lyft journalistiken och möjliggjort hyllade granskningar som Terrorn mot bönderna och Guds utvalda skola, samt uppmärksammade grävpodden Systrar.

I sin senaste bok Vi, skuggorna avslöjar Elinor Torp systemfel som hon också rapporterat om som reporter på Dagens arbete och hon nomineras för sitt ”hängivna fotarbete och oförtröttliga arbete med att granska arbetsmarknadens laglösa utnyttjande av människor”.

Nomineringen av Josefin Sköld på Dagens nyheter motiveras av att hon: ”Med ett språk som fångar läsaren, och för den röda tråden ända fram till sitt sorgliga slut, får Josefin Sköld ett helt land att både förstå och förfäras över samhällets misslyckande att skydda den utsatta flickan Lilla hjärtat.”

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV