Nya röster i alternativt sommarprat

Den 17 juli sänder ABF och Streetgäris första av fem avsnitt av podcasten Talet. Bland de fem berättarna finns en 26-årig fyrbarnsmamma från Trollhättan, en ung bokmal från Järfälla och en transperson som berättar om att vara icke-binär i en binär värld i en liten by utanför Kiruna. Syftet är att bredda bilden av Sverige.

Lyssnarna till det som kan ses som alternativa sommarprat, kommer att få höra en berättelser om talarnas drömmar, utmaningar, identitet och psykiska hälsa. Varje avsnitt följ av ett eftersnack.

– För StreetGäris har det alltid varit viktigt att ge utrymme till olika röster, berättelser och erfarenheter. Jag är så stolt över att vi äntligen kan presentera TALET, ett samarbete mellan oss och ABF. Årets talare är riktiga stjärnor och jag tror inte att någon kommer lämnas oberörd av berättelserna. säger Mona Nechma, styrelseledamot och kommunikationsansvarig för Streetgäris.

Podcasten Talet är ett initiativ inom ramen för ABF:s satsning Gör din röst hörd.

– ABF arbetar kontinuerligt med att synliggöra röster från de som står längst bort från makt och inflytande, som har mycket att säga men aldrig får chansen att höras eller synas, säger Zaynab Ouahabi, nationell samordnare för Gör din röst hörd.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV