Parul Sharma vald till ny ordförande i svenska Amnesty

Människorättsjuristen Parul Sharma valdes vid den gångna veckans digitala årsmöte till ny ordförande för Amnesty Sverige. Hon efterträder Amanda Jackson, i rollen. Uppdraget är på två år och innebär bland annat att leda styrelsen sam vara svenska Amnestys röst i den internationella rörelsen.

– Det är fantastiskt roligt att se alla människorättskämpar som samlas på Amnestys årsmöte. Givet utmaningarna i världen är det härligt att se det engagemang och driv som finns för att göra skillnad, säger Anna Lindenfors, generalsekreterare, i en kommentar.

– Jag vill vara med och skapa ett mångfaldigt Amnesty Sverige som i sin struktur speglar det svenska samhället och genom detta få med fler svenskar i rörelsen. Detta är livsviktigt i tider av populism och ett alltför ofta nedmonterande av demokratiska principer. Detta är en tid då Amnesty behöver synas, växa, ta en större plats och höras alltmer. Jag upplever att jag går in som ordförande i en tid som för Sverige och världen är avgörande utifrån ett människorättsligt perspektiv. Demokratier vacklar, världsledare tvekar, och klimatet blir allt febrigare, trots dessa motgångar och motstånd är det aktivisterna som visar vägen med stort mod och ork. Mer aktivism blir därför svaret. Vi behöver bli fler, säger Parul Sharma.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV