Statement festival flyttas fram

Med anledning av covid-19 flyttas den planerade andra upplagan av Statement festival i sitt ursprungsformat fram ett helt år, till 3-4 september 2021. Artisterna som redan hade presenterats kommer att medverka och platsen är densamma: Bananpiren i Göteborg.

Förberedelserna har pågått med förhoppningen att kunna genomföra festivalen. Nu kommer beskedet. Festivalen för kvinnor, icke-binära och transpersoner, med redan klara soloartisterna Peg Parnevik, Shura och Etzia, kommer inte att bli av sensommaren 2020:

– Förra gången kunde inget hindra oss från att göra festivalen – inte ens tusentals år av rötna strukturer. Denna gång är läget annorlunda. Grundbulten i Statement är att kunna festa tryggt, vilket vi inte kan erbjuda i den här situationen, säger Emma Knyckare, festivalens grundare i ett pressmeddelande.

Fokusera blir nu att fixa en ännu bättre, mäktigare festival 2021:

– Det är otroligt tråkigt att behöva flytta fram festivalen. Trygga platser behövs alltid och vi önskar av hela våra hjärtan att vi hade kunnat erbjuda denna “safe haven” för kvinnor, icke-binära och transpersoner i höst. Men som det ser ut nu har vi tyvärr inget annat val än att flytta fram. Annars blir inte Statement en trygg plats, på grund av viruset, säger projektledaren Matilda Häger.

Den som redan köpt biljett kan antingen behålla den och använda 2021, lämna tillbaka och samtidigt välja att helt eller delvis sponsra arbetet med Statement festival, eller återköpa och få tillbaka alla pengar utom serviceavgiften, som är 25 kronor.

– Nu tvättar vi händerna och följer myndigheternas uppmaningar, så ses vi nästa år och störtar patriarkatet med nariga knogar! säger Emma Knyckare.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV