Stockholm Pride stöttar HBTQ-organisationer i Polen

Stockholm Pride säljer i år ett armband till stöd för prideorganisationer i länder där HBTQ-personers rättigheter är hotade. Anton Hysén, Mariette, Magnus Carlsson och Saga Becker är exempel på ambassadörer som ska hjälpa till att sprida budskapet om Solidaritetsarmbandet.

Det uppger Stockholm Pride i ett pressmeddelande.

I måndags röstades Andrzej Duda och den nationalistiska regeringen återigen fram som ledare i Polen, vilket innebär fritt spelrum att fortsätta inskränka HBTQ-personers rättigheter. Det är tyvärr bara ett exempel på länder där utvecklingen går bakåt, Stockholm Prides Solidaritetsfond startades 2008 med syftet att stötta prideorganisationer i just sådana länder, skriver de:

– Det är en skrämmande och snabb utveckling så nära som på andra sidan Östersjön, och vi vet att konservativa och högerextrema krafter runt om i världen inspireras av dessa ledare. Vunna fri- och rättigheter får aldrig tas för givna utan kräver aktivt arbete för att upprätthållas, vilket situationen i länder som Polen och Ungern visar. Det är oerhört viktigt att stötta priderörelsens arbete i detta läge, säger Vix Herjeryd, ordförande Stockholm Pride

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV