Prenumerera

Logga in

Nyheter

Aurelia Dey: ”Acceptansen gör dig öppen för förändring”

Aurelia Dey.

Huntress är dancehall och afrobeats-artisten Aurelia Deys fjärde singel från kommande albumet Sunday service, som släpps senare i år. Fempers Nyheter ställde några frågor om nya musiken och vad Dey har på gång framöver.

Var fick du inspiration till Huntress?

– Huntress handlar om att ta självklar plats och om att bryta könsnormer och annat som förknippas till detta. Jag tänkte mycket kring förväntningen av oss icke-män att vara passiva och timida, att inte ta initiativ eller kommando för att inte stämplas som ”för mycket”, för ”bossy” eller aggressiva. Jag vill servera båda i ett paket av vad somliga inom dancehall världen kallar Queen style. Dessa ord är något vi alla har hört förut men vi behöver repetera det! Låten är alltså en parodi på stereotypiseringen som ligger på oss.

Berätta om ditt kommande album?

– Jag har arbetat med att manifestera olika mantran som resultat av olika livserfarenheter, ”ups n’ downs”. Dessa lärdomar vill jag förmedla till min publik, så jag pusslade ihop det till ett konstnärligt verk – albumet och konceptet Sunday service.

– I Sunday service synar jag mina rädslor och bearbetar dem öppet tillsammans med min publik. Det handlar om att vara ärlig mot sig själv, dra sig ifrån motsägelser och hyckleri. Att leva som man lär. I Sunday service vill jag sprida ordet om att faktumet att inte vara perfekt och att ha många brister är det som gör dig till vinnaren. Acceptansen gör dig öppen för förändring. Allt detta paketerat i härlig dancehall och afrobeats musik. Producerad av Partillo production, även co-producing Lance-a-lot och Carl Ottosson.

När räknar du med att kunna möta publiken live igen?

– Sannolikt blir det väl nästa år, men jag hoppas verkligen att det kan bli tidigare. Dock kanske det kommer något digitalt…

Vad har du mer på gång under året?

– Webserien Sunday service talks, en plattform för den afrikanska diasporan. Vi vill skapa ett tryggt rum där gästerna vågar tycka och tänka fritt samt diskutera rasism, identitet, heritage, feminism/womanism och psykisk hälsa. I soffan finner vi icke-vita kvinnliga stjärnor som Amanda Pombe, Veronica Odetunde, Segal Mohamed, Mam-Yandeh Gaye, Nayomi och Salem Yohannes.

– Annars kommer mer singlar, digitala spelningar, ett projekt som heter Afrobeats invasion för ungdomar, teater produktioner… och så kommer jag att fortsätta driva danskursen “The Dancehall College” i Göteborg för vuxna kvinnor och icke-binära.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV