Evenemang

Reflekterad Olydnad – monolog med Farhiya Feysal

TORSDAG 23 SEPTEMBER, Bagarmossen

En ung kvinna i Östergötland idag. En ung svart kvinna i Linköping idag. En ung somalisk kvinna med hijab i Norrköping idag.
Farhiya Feysal var den första kvinnan och den första utanför Stockholm att vinna Ortens Bästa Poet 2018. Inför en publik på 2500 personer reciterade hon Osäker grabb i Rinkeby Sporthall. Nu står hon framför en betydligt mer intim publik i en spoken word-monolog.
I föreställningen Reflekterad olydnad betraktar Farhiya sin omgivning, sitt omkringliggande samhälle, sina rötter, sin kropp, sin mamma och sin poesi. I pjäsen betraktar också samhället Farhiya, vill hjälpa henne, skydda henne och tala om för henne hur hon ska leva sitt liv.
Reflekterad olydnad är regisserad av America Vera-Zavala och produceras av Östgötateatern i samarbete med Rosa betong. Hösten 2021 åker föreställningen på turné med Folkets Hus och Parker.
I föreställningen förekommer ofarlig rök.

OM ROSA BETONG
Rosa Betong är en konstnärlig rörelse som skapar verk utifrån ett feministiskt, mångkulturellt och intersektionellt perspektiv. Rosa Betong berör frågor om relationen mellan makten och friheten som icke vita konstnärer och kulturaktörer har i det vita samhället. Med tydlig förankring till civilsamhället, scenkonstorganisationer och socioekonomiskt utsatta områden i Sverige. 

Reflekterad Olydnad
TORSDAG 23 SEPTEMBER
19:00
Bagarmossens Folkets Hus
Evenemang av Bagarmossens Folkets Hus
Bagarmossens Folkets Hus
Biljetter.