Arabiska teatern aktuell med barnföreställningen Hjältinnor

Arabiska teaterns nya barnföreställning, Hjältinnor, skildrar kvinnor som förändrat världen, gjort modiga saker, kämpat mot fördomar och traditioner. Pjäsen är inspirerad av populära barnböcker om kvinnliga hjältar och rebelltjejer som publicerats de senaste åren.

Den kommer att spelas på arabiska med svensk översättning och riktar sig till arabisktalande barn i åldern 6-10. Efter premiären på Turteatern den 8 maj kommer föreställningen att turnera runt Sverige 2021-2022. Mer information om Hjältinnor finns på Arabiska teaterns hemsida.

Arabiska teatern har under coronakrisen fokuserat på att utveckla en verksamhet baserad på scenkonst och som kan presenteras online på sociala medier, samt spridit samhällsinformation om sjukdomen till sin målgrupp. Många av filmerna och aktiviteterna finns att ta del av på teaterns Facebooksida. Nu efterlyser teatern berättelser på arabiska om hur pandemin drabbat människor, invandrare, flyktingar och asylsökande.

”Vi har överlevt pandemin och covid-19 som organisation, som verksamhet och yrkesmänniskor – och som människor. Vi och andra kulturverksamheter ser nu ljuset i tunneln när allt detta ska gå över”, skriver Arabiska teatern i ett pressmeddelande.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV