Skifte på toppen i S-kvinnor

– Vi känner båda att vi vill lämna plats för nya utmaningar, men S-kvinnor har en särskild plats i mitt hjärta, säger Carina Ohlsson, som tillsammans med Susanne Andersson nu lämnar öppet för val av ny förbundsordförande och förbundssekreterare.

Inför kongressen i augusti meddelar S-kvinnors förbundsordförande Carina Ohlsson och förbundssekreterare Susanne Andersson meddelar att de inte kommer att ställa upp för omval. När de nu ställer sina platser till förfogande har Ohlsson varit förbundsordförande i 8 år och Andersson förbundsekreterare i tio år.

Beslutet har enligt de båda mognat fram, de är redo att lämna över och ta sig an nya utmaningar, men fortsätter att vara aktiva S-kvinnor samt hoppas kunna bidra med sina kunskaper och erfarenheter även framöver.

– Vi har haft så många fantastiska år och jag är så stolt och glad över allt vi åstadkommit tillsammans. Vi känner båda att vi vill lämna plats för nya utmaningar, men S-kvinnor har en särskild plats i mitt hjärta, jag kommer alltid vara en del i den feministiska kampen i någon form, säger Carina Ohlsson i ett pressmeddelande.

– Vi har haft sånt fint stöd och förtroende från våra medlemmar och förtroendevalda på alla nivåer och fört den feministiska politiken framåt. Vi lämnar på topp, vi älskar våra uppdrag, men det här känns som ett bra läge att lämna över facklan, säger Susanne Andersson.

Härmed inleder valberedningen processen att hitta deras efterträdare.
Ny förbundsordförande och förbundssekreterare kommer att väljas på S-kvinnors förbundskongress, planerad till 20-22 augusti 2021 i Borlänge.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV