Fempers

Rekordpublik när Sverige slog Brasilien

Lina Hurtig jublar efter att ha gjort 2-1 under tisdagens fotbollslandskamp mellan Sverige och Brasilien på Friends arena.

Sverige vann EM-genrepet mot Brasilien inför en rekordpublik på Friends arena i Stockholm på tisdagskvällen.

33 218 personer hade kommit för att se matchen, vilket gjorde den historisk. Det är det nya publikrekordet för Sveriges damlandslag i fotboll.

– Det är helt fantastiskt, man fick rysningar när man kom in på arenan, det är så mycket fans på plats, det känns bara helt underbart att det är så stor inramning, sade Johanna Rytting Kaneryd till SVT Sport efter matchen.

Sverige vann matchen inför rekordpubliken med 3–1 mot Brasilien, vars landslag leds av svenska Pia Sundhage.

Men det var egentligen först efter ett trippelbyte i andra halvlek då Stina Blackstenius, Olivia Schough och Johanna Rytting Kaneryd kom in på plan som matchbilden ändrades till Sveriges fördel.

En minut efter bytet kvitterade Sverige och två minuter senare hade Sverige tagit ledningen efter mål av Rytting Kaneryd och Lina Hurtig.

– Jag var sjukt taggad och väntade bara på ett inhopp, jag har känt fin form under en lång period. Jag tror det var min första bolltouch och det var kyligt att sätta dit den, sade Rytting Kaneryd till SVT Sport.

Stina Blackstenius gjorde sista målet.

Fotbolls-EM 2022 spelas 6 till 31 juli 2022 i England. Sverige spelar sin första match mot Nederländerna lördag 9 juli kl. 21:00.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV