Nyheter

Kamala Harris toppar tre nyckeldelstater före Trump

Kamala Harris leder före Donald Trump i tre nyckeldelstater visar en ny opinionsundersökning.

Kamala Harris hamnar före Donald Trump i tre nyckeldelstater inför det amerikanska presidentvalet. Det visar en färsk opinionsundersökning från Times/Siena.

Kamala Harris och Demokraterna leder opinionsundersökningarna före Donald Trump och Republikanerna i tre nyckeldelstater. Det handlar om de tre delstaterna Pennsylvania, Michigan och Wisconsin, där Kamala Harris alltså toppar före Donald Trump, enligt undersökningen från Times/Siena.

Att Harris ser ut att ha tagit kommandot i just dessa delstater, som brukar ses som särskilt avgörande för att vinna valet, är den ”senaste indikationen på en dramatisk vändning i ställningen för Demokraterna”, enligt New York Times.

Positiv signal för Harris

Det är en positiv indikation för Kamala Harris, vars tid är relativt knapp för att hinna övertyga väljarna om att just hon, som fram till nyligen var vice president, och ofta i skuggan av Joe Biden, är rätt person att leda USA.

Donald Trump besökte på fredagen delstaten Montana och Harris Arizona. Både har många viktiga röster att vinna över på sin sida i västra USA. 

Massdeportation vs aborträtt

Trump har bland annat valt att sätta massdeportation högt på sin kampanjagenda inför valet i november. 

Kamala Harris har många röster att vinna på abortfrågan, där hon har stor trovärdighet. Gissningsvis kommer den att spela en avgörande roll i flera delstater. 

Harris har också stort förtroende och stöd bland minoriteter. Även en majoritet av landets fackföreningar backar upp henne.

Hennes relativt unga ålder 59 år kan också spela till hennes fördel i förhållande till Trump som är 18 år äldre, skriver the Economist (10/8/24).

Den 19 augusti på Demokraternas nationella kongress kommer Kamala Harris få sin officiella nominering som partiets presidentkandidat.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV