Evenemang

Poesi och skrivande i fokus på Turteatern med Burcu Sahin och Sara Kotila

ONSDAG 27 NOVEMBER, STOCKHOLM Poesi och skrivande i fokus på Turteatern

~ En unik inblick i författarens skrivprocess ~

I lyckligt samarbete bjuder Folkets hörna och Hjärtats diktafon in till ett evenemang med poesin och skrivandet i fokus. 

I det publika textsamtal möts poeterna Burcu Sahin och Saana Kotila i ett samtal om texter de skrivit men som ännu inte publicerats. Vi får följa med in i skrivrummet och kika på dikten där mitt i steget. På scenen leder Malin Isaksson (Folkets hörna) och Azadé Azad (Hjärtats diktafon) textsamtalet där även publiken bjuds in att delta. 

Folkets hörna Stockholm är en systerscen till Folkets hörna i Lund, som funnits sedan 2017. Detta är en scen för skönlitterära texter under process. På Folkets hörna medverkar vid varje tillfälle två författare, en som redan är etablerad och en som ännu ej givits ut på de etablerade förlagen. Varje författare läser upp ett kort utdrag ur ett pågående skrivprojekt och får sedan respons av två skrivpedagoger som leder textsamtalen. De får även respons av den andra medverkande författaren och av publiken. På så vis får författarna en unik möjlighet att testa sina work in progress på andra, och publiken får en sällsynt inblick i och möjlighet att påverka en författares skrivprocess. Man måste inte delta i samtalet, det går bra att bara lyssna, men det uppmuntras.

Burcu Sahin är författare, litteraturkritiker och tidigare lärare på Biskops Arnös författarskola. Hon debuterade med diktsamlingen ”Broderier” 2018 och kom med den andra boken ”Blodbok” 2022. Hon skriver även i kollektivet BAM tillsammans med poeterna Athena Farrokhzad och Merima Dizdarević. Numera studerar hon arkitektur på KTH. 

Saana Kotila är poet och elevassistent på anpassad skola. Hon har tidigare gått på Angereds författarskola, Kvinnofolkhögskolan och Biskops Arnö författarskola. Saana är redaktör för de litterära projekten Since You Asked och We Were Playing in the Clouds, och en av projektledarna för Göteborgs poesifestival.

Hjärtats diktafon har sedan 2022 drivit en poesiscenen i Kärrtorp som innefattar både samtal, uppläsningar och öppen scen. Fokus för samtalen är de stora frågorna om existensen och kampen såväl som detaljfrågor om radbrytningar och rytm. Hjärtats diktafon arrangeras av Sara Berg, Mira Strömquist och Azadé Azad. Hjärtats diktafon är en del av kulturföreningen Björkhagens hjärta. 

Vid frågor maila oss på [email protected]

FRI ENTRÉ

Folkets hörna Stockholm arrangeras med stöd av Kulturrådet.

Evenemang onsdag 27 november på Turteatern i Kärrtorp.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV