Startsida - Nyheter

Nyheter

Sade hyllar sin transson Izaak i ny låt

Den brittiska artisten Sade hyllar sin transson Izaak i kommande låt Young Lion.

Den brittiska singer-songwritern Sade planerar en comeback med en ny låt, Young Lion, tillägnad hennes transson, Izaak. Låten kommer att ingå i samlingsalbumet TRAИƧA, som i sin tur ämnar stödja den breda allmänhetens medvetenhet kring transpersoners existenser och villkor.

Bland övriga artister som medverkar på albumet märks Sam Smith, Jeff Tweedy och André 300.

På sin instagram skriver Sade följande i ett inlägg, gällande TRAИƧA: ”Transpersoner har alltid funnits, med många olika namn över tid och kultur, ofta som andliga healers och ledare. När globala system fortsätter att svika mänskligheten och allt liv på jorden, är resan som transpersoner – och alla folk som har blivit förtryckta – en plan som öppnar upp möjligheter. Må detta vara en glimt av vår kollektiva befrielse, och ljuset inom oss alla.”

Tillbakadragen tillvaro efter stora framgångar

Musikprojektet är Sades första på 6 år. Det senaste nyskrivna material hon var med och skapade, var två motiv i två separata filmer under 2018: Flower of the Universe i A Wrinkle in Time och The Big Unknown i Widows. Ett eget album har hon dock inte släppt sedan 2010.

Albumet planeras att släppas den 22 november.

Sade, som är dels artistnamnet på Helen Folasade Adu, dels namnet på hennes band, slog igenom stort med singeln Your love is king (1984) och hon kom att göra sig berömd för sin avskalade, jazz/soul-doftande musikstil och sofistikerade framtoning. 

Trots att hennes tre första album har sålt i miljonexemplar, att hon turnerat runtom i världen och att hon har varit flerfaldigt prisbelönad, har hon större delen av sin framgångsrika karriär valt en tillbakadragen tillvaro. Hon har dock haft en skara lojala fans sedan genombrottet på 1980-talet och framåt, vilket möjliggjort för henne att kunna göra comeback.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV