Startsida - Nyheter

Evenemang

Lunchseminarium om sjukförsäkringen

ONSDAG 23 OKTOBER, ONLINE Lunchseminarium om sjukförsäkringen

Sjukförsäkringens syfte är att ge ett fullgott inkomstskydd vid sjukdom samtidigt som den som blir sjuk ska få stöd och hjälp att komma tillbaka till arbete. Sjukförsäkringen är viktig för att hålla ihop samhället och för vår tillit till välfärdsstaten. De senaste decennierna har dock den ekonomiska tryggheten för sjuka urholkats på flera sätt.

Välkommen till ett seminarium om sjukförsäkringens utveckling och vägval. Uppfyller sjukförsäkringen sitt syfte? Hur har förändringarna i sjukförsäkringen påverkat sjukskrivna personers återgång i arbete? Hur har samhällets sociala skyddsnät påverkats? Vad behöver förändras?

Medverkande:

Niklas Altermark, docent i statsvetenskap från Lunds universitet, som har skrivit boken Avslagsmaskinen: Byråkrati och avhumanisering i svensk sjukförsäkring, där han intervjuat både sjuka och anställda på Försäkringskassan om sjukförsäkringen. Nyligen kom även hans och Åsa Plesners bok Konsten att avveckla en välfärdsstat, där de analyserar de idéer, ramar och regler som påverkar beslut om välfärden.

Isabella Selling, utredare på LO med ansvar för sjukförsäkringsfrågor, som bland annat har ingått i en referensgrupp i Utredningen om sjukförsäkringen i förändring – en utvärdering av de senaste årens förändringar i sjukförsäkringens regelverk.

Seminariet modereras av SSF:s styrelseledamot Ulrika Lorentzi.

Seminariet är kostnadsfritt och länk för att delta skickas ut dagen innan seminariet.

Varmt välkommen!

Anmälan kan göra här.

Evenemang onsdag 23 oktober kl. 12 till 13 online anordnat av Svensk socialpolitisk förening.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV