Wikileaks avslöjar sexuell exploatering barn

Rika saudiska män köper flickor att ha som sexslavar från fattiga grannländer som Jemen och Mauretanien. Det handlar om flickor i åldern 5-12. När de kommer i puberteten kastas de ut på gatan och tvingas in i prostitution.

Uppgifterna kommer från diplomatrapporter som Wikileaks publicerat och spridit via norska tidningarna Aftenposten och Bergens Tidende.

Ju yngre flickorna är, desto mer får familjerna betalt slavhandlarna, enligt en källa i Mauretanien, vars regering förnekar att problemet alls existerar. Det gör även Saudiarabien, enligt DN som berättar om en offentlig amerikansk rapport om människohandel i världen där det framgår att ”många saudier, inklusive företrädare för regeringen, fortsätter att neka till att människohandel förekommer i landet”.

Dags att prata om det, tycker Sanna Johnson är Svenska Rädda Barnens regionchef i Mellanöstern. Hon intervjuas i DN-artikel och uppmanar de svenska och norska regeringarna att ta upp frågan i sina kontakter med saudiska regeringsföreträdare. Även privata företag med kontakter i Saudiarabien kan göra en insats, hävdar hon.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV