Svensk Tea Party-rörelse på gång?

En svensk motsvarighet till Tea Party-rörelsen. Det vill Aron Modigh, ordförande i Kristdemokratiska ungdomsförbundet, ha. I en debattartikel på SVT skrev han nyligen att alliansregeringen behöver kritiseras mer från höger.

”...om vi på allvar ska lyckas förändra det svenska samhället i en mer borgerlig riktning måste vi, en gång för alla, göra upp med det mossigt sossiga tänkande som än idag ligger som en våt filt över det svenska samhället”.
... ”Inom samtliga de fyra borgerliga partierna finns företrädare som rimligtvis börjar tröttna på alliansregeringens alltför ofta vänsterinriktade politik och retorik.”

Redan förra hösten efterlyste centerungdomens ledande unge man, Magnus Andersson, en svensk Tea Party-rörelse, men då mer utifrån organisatoriskt perspektiv – för att den kan samla vem som helst, även den som inte vill vara aktiv politiskt.

Magnus Andersson vill att svensk politik ska ha mer av de ”gröna näsorna” som CUF bar i valkampanjen 2010. Han menar att CUF fick stort stöd i sin kampanj då.

”Ställningstagandet att 'arbetsmarknaden är ett jävla skämt' där LAS, Arbetsförmedlingen och ett maktfullkomligt LO var de stora bovarna ställde många upp på.”

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV