Startsida - Nyheter

Nordling Blanco och Schyman till Feministiskt forum i Umeå

Gudrun Schyman, ledare för Feministiskt initiativs skuggriksdagsgrupp, inleder Feministiskt Forum Umeå med frågan: ”Varför händer det så lite när vi vet så mycket?”. Feministiskt initiativs talesperson Sissela Nordling Blanco kommer också att delta och talar om arbetet med att förankra intersektionella perspektiv i feministiska organisationer och i praktiskt politiskt arbete.

– Vi behöver en feminism som gör motstånd mot alla former av förtryck och synliggör hur de samverkar. Det är det som intersektionalitet handlar om. Feminismen måste inkludera ett långsiktigt arbete mot rasism och diskriminering i Sverige. Inte minst inom den egna organisationen och i de politiska rummen, säger Sissela Nordling Blanco, talesperson för Fi i ett pressmeddelande.

Feministiskt initiativ kommer även att starta upp en lokalgrupp i Umeå. På söndagen, dagen efter forumet, arrangeras ett uppstartsmöte på Stadsbiblioteket dit alla som är nyfikna på Feministiskt initiativ är välkomna.

– Alla feminister som vill engagera sig eller är nyfikna på Feministiskt initiativ är välkomna till mötet på söndag kl 13.00. Vi ska berätta om Fi som organisation, vad som är på gång nationellt och hur man kan engagera sig, säger Sissela Nordling Blanco, talesperson för Fi.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV