Startsida - Nyheter

Så smakar jämställdhet

Så hur smakade jämställdhet, Pernilla Alexandersson?

Det smakade antingen som en drink vid namn Unisex, som macarones med älgört, som tre tantiga små tapas, som kvinnokaffe med vaniljglass, som en cupcake med fiftyfifty-tema eller som Peruansk CeViche. Exakt hur jämställdhet smakar 2012 kommer vi alla att få veta på mässan GastroNord den 27:e april då världens första jämställda smakupplevelse utses. Själv så tyckte jag att drinken var himla fin. Den smakade lite av bubbelgum som är lite av en könsneutral smak, så gick i alla fall diskussionerna i kväll. Jag håller med på många sätt, alla kan vi enas och bli oense i smaker. Det gör oss lika och olika på samma gång.


Vad var bäst med kvällen?

För det första att jag har fått arbeta med både mat och jämställdhet i ett. Kan det bli bättre för en matälskare och jämställdhetsivrare som jag? Det var också bra att det blev en sådan fantastisk succé! Det strömmade in folk genom dörrarna, finalisterna var så proffsiga, juryn var engagerad och Add Gender-teamet var enastående. Dessutom det blev världens smakfest och en spännande diskussion om vad jämställdhet egentligen innebär och vilka konkreta åtgärder som kan göras för att skapa en mer jämställd framtid.


Kommer ni att göra om det?

Nu har vi ju en liten bit kvar, på GastroNord kommer vi att ha panelsamtal om restaurangbranschen och jämställdhet, sen utses vinnaren och sedan får vi utvärdera. Men bara efter finalen här så kan jag säga att det är mycket troligt att det blir ett "Hur smakar jämställdhet?" 2013 också.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV