Startsida - Nyheter

Town bloody hall på Dramaten

Yes! Det legendariska mötet från 1971 där den ikoniserade författaren Norman Mailer mer eller mindre krossades av samtida feminister, odödliggjort i dokumentären Town bloody hall, blir teater. Den 12 september går dramatiseringen upp på Dramaten tillsammans med en nyskriven andra akt av den hyllade dramatikern Christina Ouzounidis.

Vad har dåtidens feminism att säga feminismen av idag? Är vi äntligen fullkomligt fria? är frågorna som ställs i Dramatens pressmeddelande, som utlovar en kopia av den historiska händelsen.

I den andra akten låter Ouzounidis "geniet" Mailer göra upp med sig själv och frågan om vi verkligen behöver manligheten. "Ett humoristiskt, rytmiserat ordflöde som kretsar kring några av de viktigaste feministiska frågorna av idag. Det har att göra med punkten där biologin möter det existentiella - fortplantningen. Men också med skuld, sorg och ansvar." beskrivs pjäsen som i pressmeddelandet.

Jag, för min del, kan knappt bärga mig. Lägg till det att Sara Stridsbergs nya pjäs om drottning Kristina, Dissekering av ett snöfall, också går upp i höst på samma teater så är jag nästan beredd att börja längta till hösten redan innan sommaren har börjat.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV