Nyheter

#fempersteve: På middag med Rosenberg och Klein

Vi hann inte mer än välkomna gästerna innan diskussionen tog fart. Blixtsnabbt tilldelades Helle rollen som personligen ansvarig för Tiinas politiska framtid.

Lika snabbt lanserade Tiina begreppet normsekularism medan Helle redogjorde för sin vånda inför kyrkans högerfalang. Tillsammans utbringade de en skål för socialdemokratin och oroade sig för att högerextremister kidnappar kampen för mänskliga rättigheter.

Därefter debatterades den högaktuella frågan om hat och hot, vilket båda gästerna har alltför mycket erfarenhet av. Möjligheten till feministisk enighet över blockgränserna var ytterligare ett av kvällens spörsmål.

Det är en omtumlande upplevelse att äta middag med två av Sveriges skarpaste feministiska hjärnor. Som dessutom visar sig vara lika briljanta sällskapsmänniskor som tänkare. Rungande skrattsalvor varvades med de knivskarpa politiska analyserna.

Nu har ni chansen att hänga med! Det är bara att klicka på klippen nedan och se Helle Klein och Tiina Rosenberg diskutera religion, hat, kidnappade kamper, socialdemokrati, hämnd och posttraumatisk stress.

Foto: Gustav Gerdes


Del 1: Hej och välkomna!



Del 2: Högerextrema kapar mänskliga rättigheter



Del 3: Religion i offentligheten



Del 4: "Då viger jag inte nån!"





Del 5: Hat och hot




Del 6: Samarbete över blockgränsen?




Del 7: Offentliga kvinnor provocerar




Del 8: Tiina snackar FI



Del 9: Vi knyter ihop säcken



Extramaterial: The Chaos of the Making of Fempersteve

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV