Startsida - Nyheter

Fler blågula OS-hopp

Henna Johansson, brottning
En OS-debutant som vann 67-kilosklassen i EM tidigare i år, men som i London tävlar i 63-kilosklassen. På meritlistan står också ett JVM-guld för tre år sedan. Bör ses som medaljkandidat om allt stämmer.

Jenny Fransson, brottning
Tog sig till OS via kvaltävlingar då hon misslyckades vid årets EM. Tävlar i 72-kiloklassen och gör sitt andra OS. Det uttalade målet från henne själv är medalj och det bör nog anses som realistiskt.

Sofia Mattsson, brottning
Sofia Matssons OS-plats har redan före turneringen varit en av de mest omtalade. Hon konkurrerade nämligen med Ida-Therese Nerell om platsen i 55-kilosklassen och det har varit många heta känslor kring vem förbundskaptenerna skulle välja. Det blev Mattsson till slut som ju anses vara en av världens bästa brottare i just den här klassen. Målet för henne är att ta Sveriges första medalj i dambrottning någonsin.

Ebba Jungmark, friidrott
Överraskade alla när hon hoppade hem silvret i inomhus-VM i Istanbul i mars. Under tävlingarna i London är målet i första hand att ta sig till final. Väl där kan det mesta hända, även om man samtidigt måste komma ihåg att konkurrensen inom höjdhoppet just nu är mördande hård.

Tinne Wilhelmsson-Silfvén, dressyr
En verklig veteran som gör sitt sjätte OS. Främsta meriten är en sjätteplats individuellt från OS 2004 och två fjärdeplaceringar i lagtävlingen. Blev tillsammans med Patrik Kittel den första svenska ryttaren att bli uttagen till OS och bildar nu grundstommen i det lag som är med och konkurrerar om medaljerna.

Jennie Johansson, simning
Har en femteplats på 50 meter bröstsim i VM förra året som bäst merit. Är i väldigt bra form just nu och har det svenska rekordet på 100 meter bröstsim. Johansson har inte varit med i medaljdiskussionerna, utan siktar på en plats i finalen.

Martina Granström, simning
20-åringen från Jönköping gör sitt första OS och har främst riktat in sig på 200 meter fjäril. Kanske kommer hon också att ställa upp i 100 meter fjäril, men det är beroende på hur de andra svenskorna väljer att simma. Hennes främsta meriter är en elfteplats och en niondeplats i VM på just distansen 200 meter fjäril. Skulle vara en stor skräll om hon tar medalj.

Anna Lindberg, simhopp
Veteran som varit med på fyra OS tidigare, en sjätteplats från tävlingarna i Peking för fyra år sedan som bästa resultat. Är just nu i storform, vann en GP-tävling i Kanada i förra veckan. Gjorde en strålande sista omgång och tog hem segern. Lindberg var dessutom bara en poäng från sitt personliga rekord. Kan ta medalj om allt stämmer.

Elin Johansson, taekwondo
21-åringen från Skellefteå kom nia i VM förra året. Men det som framför allt gav henne en OS-biljett var de två bronsmedaljerna i EM i år. Johansson gör sitt första OS och tävlar i 67-kilosklassen. Tillhör inte något av de främsta medaljhoppen, utan anses vara med för att se och lära