Startsida - Nyheter

Par i Malaysia åtalas för misshandel av hembiträde

Ett malaysiskt föräldrapar anklagas för att ha orsakat ett hembiträde från Kambodja allvarlig skada. Paret riskerar 20 års fängelse för att ha misshandlat henne med olika tillhyggen. Fallet ska upp i rätten igen den 29 juni.

Det är bara ett i raden av fall som anstränger relationerna mellan Malaysia och grannländer som Kambodja och Indonesien, skriver Borneo Post.

Ungefär två miljoner människor från fattigare länder i regionen har tillstånd att arbeta i Malaysia, huvudsakligen med sådant som den lokala befolkningen ratar. Ytterligare två miljoner uppskattas arbeta illegalt i landet.

Kambodja slutade sända hushållsarbetare till Malaysia i höstas, sedan omfattande förekomst av övergrepp och exploatering uppmärksammats av människorättsaktivister. Merparten av migrantarbetarna kommer från Indonesien, som också införde ett stopp för att sända hushållsarbetare 2009. Detta upphävdes nyligen enligt Borneo Post, sedan Malaysia utlovat bättre skydd och minst en ledig dag i veckan för hushållsarbetare.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV