Nyheter

Tyresö FF:s ordförande vill ännu inte tala om ”sexköp”

När det blev känt att Hans Löfgren dömts för sexköp uppmärksammades detta av såväl Feministiskt Perspektiv som Sportbladet. Både Feministiskt Perspektiv och flera journalister hos damfotboll.com försökte i samband med domen nå personer i Tyresös styrelse – utan resultat.

Till Feministiskt Perspektiv sa ordföranden Hans Lindberg att: – Jag varken kan eller ska kommentera det eftersom det rör en enskild medlem. Klubben har inga synpunkter på vad de gör på sin fritid.


Vägrade

Det var i tisdags som damfotboll.com:s ansvariga utgivare Anette Börjesson fick ett samtal från Hans Lindberg där han ifrågasatte att en text om Löfgren och Tyresö blivit liggandes på damfotboll.coms sida i flera månader.

Lindberg ville att Börjesson skulle plocka bort texten. Detta vägrade Börjesson att göra och hänvisade istället till skribenten, i detta fall undertecknad.

Efter en stunds diskuterande kom vi fram till att Tyresö inte alls ville att texten skulle plockas bort från sidan.

Däremot undrade Lindberg hur länge det skulle ligga kvar en puff till texten på förstasidan av damfotboll.com, då Lindberg tyckte att texten inte längre hade något nyhetsvärde och därför bör puffen plockas bort.

Efter att detta var utagerat fanns det tid att prata med Lindberg om Tyresös agerande efter att domen mot Löfgren föll.

Hur tycker du att ni i Tyresö FF hanterat detta?

– Jag tycker att vi har agerat alldeles utmärkt. Vi är en förening med många medlemmar och det vi måste göra i första hand är att värna om föreningen.

På er hemsida skrev ni, några dagar efter att domen kommit ut, att ni ”tar avstånd från det Löfgren gjort”. Ni nämner aldrig vad han gjort – varför inte?

– Det har varit välkänt vad han gjort. Det stod att läsa i många tidningar, därför tyckte vi inte att vi behövde skriva ut det.

Jag har kritiserat Löfgren för att han, i sin ursäkt, inte vill ta ordet ”sexköp” i sin mun. Nu gjorde ni samma sak – jag undrar; vad är det egentligen ni tar avstånd ifrån?

– Det är helt uppenbart vad vi tar avstånd ifrån. Vi kände inte att vi behövde skriva ut det. Nej, jag har aldrig ens tänkt på att man kan se det på något annat sätt, inte förrän du säger det nu.


Feministiskt Perspektiv och flera andra journalister på damfotboll.com försökte nå er samma dag som Löfgrens sexköp blev en nyhet, men möttes då av telefonsvarare hos både dig och presschefen, är det så att ni gjorde er oanträffbara?

– Vi gjorde oss definitivt inte oanträffbara, jag vet inte hur många journalister jag pratade med under dagen. Nej, under den dagen pratade jag med hur många journalister som helst. Jag satt med telefonen tryckt mot örat från det att tidningarna släppte det till sent på kvällen. Du måste ha ringt vid fel tillfälle, när vi redan pratat i telefon – eller också är det något annat märkligt som hänt, men vi gjorde oss verkligen inte oanträffbara

.

Har Hans Löfgren någon roll i klubben i dag?

– Endast som medlem.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV