Startsida - Nyheter

Sommarföljetongen från betongen

En sommarföljetong på webben - varför har ingen kommit på det tidigare?

– Jag antar att inget geni i modern tid nått upp till mina nivåer, det är det enda skälet jag kan komma på till att ingen publicerat en sommarföljetong på nätet.

Sommarföljetongen heter Förortshat – varför?

– Följetongen heter Förortshat för att den handlar om den pissiga synen på vissa bostadsområden i vårt land. Varför är det okej att skriva på DN Debatt att man borde riva delar av miljonprogrammen? Om man på samma sätt hävdade att delar av innerstäderna eller våra villaområden helt sonika borde rivas skulle det skapa historia. Men att det bor människor i miljonprogrammen som älskar sitt hem lika mycket som andra gills liksom inte. Det är fullt tillåtet för våra högsta politiker att hata förorten på bästa sändningstid. Mediedrevet går ständigt över de fattiga förorterna och jag menar att det behövs ord för att beskriva de attityder som finns mot miljonprogrammen och dess innevånare. Jag kallar det Förortshat.

Vad kan läsarna vänta sig?

– Läsarna kan förvänta sig en personlig berättelse om hur det är att bo på en plats som av omvärlden klassas som "utanförskapsområde". Det blir poesi, dramatik, grävande journalistik och politik, allt ur grodperspektiv.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV