Startsida - Nyheter

Ung Vänster nattvandrar på Peace and Love

Sveriges största festival, Peace and Love, är nu igång. Ung Vänster nattvandrar och kommer att hålla feministiskt självförsvar för att öka tryggheten bland tjejerna på festivalen. Igår, onsdag, var första kvällen med nattvandring.

- Vårt projekt ”Systrar på stan” går ut på att nattvandra för att öka tjejers trygghet, och vi ser att det är uppskattat bland dem vi möter. Otryggheten bland tjejer är ett stort problem som sällan tas på allvar – vi gör något åt det genom att nattvandra och lära ut feministiskt självförsvar, säger Kristin Olofsson som är ansvarig för nattvandringarna under Peace and Love i ett pressmeddelande.

”Systrar på stan” kommer att nattvandra varje kväll på festivalen. Passen i feministiskt självförsvar kommer att hållas fredag den 29 juni och lördag den 30 juni kl 13.00-15.00 på Vänsterhörnet på Vattugatan 5 i Borlänge.

- Vi är endast tjejer som nattvandrar, och vi är främst ute för att stötta andra tjejer. Vi vet att vi inte alltid kommer att kunna vara på plats när det behövs – men vi vet att det är värdefullt de gånger som vi finns där för att låna ut en mobiltelefon, följa någon hem, eller backa upp en tjej som vill säga ifrån mot en kille som är alltför på, avslutar Kristin.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV