Startsida - Nyheter

Trollbindande Lana Nasser

Lana Nassers hemsida står att läsa att hon inspireras av mytologi, drömmar och ordböcker. Hon arbetar även som översättare, en yrkesroll som är utgångpunkten i hennes pjäs som hon själv framför. På Dramalabbets scen är det skandinavienpremiär för In the Lost and Found: Red Suitcase, och även drömmar och ordböcker är återkommande inslag. En kvinna sitter vid datorn och översätter rapporter. Olika öden, eller minnen, gestaltas. Den undergivna kvinnan och den upproriska.

”Föreställningen speglar västvärldens syn på kvinnorna i Mellanöstern” står det i programmet, men det handlar lika mycket om arabvärldens syn på sig själv, olika föreställningar om islam och inte minst hur språket förbinder könen med olika egenskaper.

Tempot är högt; Lana Nasser växlar mellan olika brytningar av engelska, arabiska, växlar mellan karaktärer och det är inte alltid lätt att hänga med i ordflödet. Nassers fysiska spel gör dock att uppmärksamheten aldrig går förlorad. Det är lika mycket dans som teater och Nasser är trollbindande i sina rörelser som skiftar från gracilt till våldsamt, från närkamp med en resväska till en virvlande dervisch.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV