Startsida - Nyheter

Trolla med siffror, mörka eller skylla i från sig

Det finns sedan tidigare en uppmaning från årsmötet att man vill kunna se vad olika områden kostar, exempelvis de olika landslagen, domare, styrelse. Detta för att bättre kunna förstå hur det prioriteras och planeras.

Nu finns det bland annat en stor klump som heter resekostnader. I den finns troligen, aktivas kostnader, resor för styrelse, kommittéer, domare med mera. Naturligtvis finns dessa siffror hos styrelsen så vi får hoppas att vi får ta del av detta på söndag.

Men det som är viktigt att poängtera och belysa är hur man agerat utifrån det underskott som blir i år. Det var med förvåning och ilska jag läste ordförandens månadsbrev där han skyller det negativa resultatet på personalen. Det gör man inte, fråga vilket fackförbund som helst eller seriös arbetsgivare, det är riktigt illa.

Men om vi går till fakta så kan jag konstatera att man under året haft inkomster som är dryga halvmiljonen över budget och kostnader som är cirka 1,2 miljoner över budget. Vi kan räkna ut att man gjort av med 1,2 miljoner mer än budgeterat och går samtidigt ut med att den idrottsliga verksamheten är boven i dramat med cirka 500 000 kronor över budget.

Men vad är de andra cirka 700 000 kronorna då? Vilken verksamhet har här kostat mera? Och varför är det den sportsliga biten man hänger ut?

Jag frågar mig: Om man får in mer än planerat under ett år så gör man väl en budgetjustering och beslutar då om man ska lägga pengarna på något område eller spara dem. Så vad har de andra 700 000 kronorna gått till?

Och varför är det Erik Bredler som hängs ut, är det så simpelt att man hänger ut den man inte gillar och på så sätt försöker rädda sitt eget skinn? Det kan lika gärna vara styrelsekostnader, domare, löner, kurser eller annat som har gått över budgeten med 700 000 kronor.

Jag kan utläsa att de ökade inkomsterna framförallt är medel från Riksidrottsförbundet, vilket innebär att de kommit in under verksamhetsåret och då har det getts möjlighet till budgetjustering.

Kanske har det gjorts, men då hade man ju hållit koll på alla kostnader vilket inte verkar vara fallet nu.

Det skulle vara hederligare om styrelsen kunde ta ansvar och säga att man inte klarat av året och haft en förklaring till detta, men att skylla på personalen är riktigt illa.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV