Startsida - Nyheter

Gerndt dömd för misshandel – tänker överklaga

Alexander Gerndt 26, dömdes på förmiddagen av hovrätten till böter och villkorlig dom för misshandel på sin förra fru My Gerndt. Om en vecka träffas förbundsstyrelsen och ska diskutera Gerndts framtid i landslaget. Detta skriver Aftonbladet idag.

Efter en lång process föll idag hovrättens dom, där Alexander Gerndt döms för villkorig dom och böter. Han valde efter tingsrättens dom där han blev dömd för misshandel av sin ex-fru på två av fyra åtalspunkter att överklaga till hovrätten.

Tingsrätten dömde honom till 80 000 kronor i dagsböter och 6 700 kronor i skadestånd. Hovrätten väljer att fria Gerndt på tre av fyra punkter, och inte två som tingsrätten. Böterna sänks till 60 000 kronor. Gerndt kommer att överklaga även hovrättens dom, till Högsta domstolen.

Feministiskt Perspektiv har följt denna process och även som enda tidning gjort en intervju med My Gerndt, där hon bland annat sa att hon anmälde Alexander Gerndt för första gången 2008.

– Jag anmälde honom då för första gången. Han misshandlade mig trots att jag väntade vår dotter. Men det blev nedlagt eftersom ord stod mot ord, berättade My Gerndt. Hon sa också att hon inte är orolig över vad hovrätten ska komma fram till, eftersom hon har sina rättsintyg, bevis och vittnen.

– Samtidigt känner jag att jag är maktlös inför den situationen. Det enda jag kan göra är att gå på mina polisförhör, åka till hovrätten, berätta min historia. Sedan kan jag inte göra mer. Det är upp till andra att bedöma och ta ställning. Jag berättar bara sanningen.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV