Startsida - Nyheter

Sollefteå kan få hbt-plan

Eva Halling, ledamot för Folkpartiet i Sollefteå kommunfullmäktige, vill att Sollefteå ska sticka ut som en öppen och hbt-vänlig kommun. Hon föreslår i motionen att kommunen ska utarbeta en hbt-plan samt en utbildning för samtliga chefer och politiker i kommunen. Motionen, som presenterades vid måndagens möte i kommunfullmäktige, har skickats på remiss till beredning, skriver tidningen Allehanda.

Syftet med förslaget är att Sollefteå kommun ska arbeta för att alla kommunens invånare, oavsett sexuell läggning och/eller könsidentitet, ska känna sig trygga och inkluderade i Sollefteå kommun.

– Det är inte rimligt att en hel befolkningsgrupp antingen är helt osynliggjord eller helt enkelt inte finns i kommunen, säger Eva Halling till Allehanda. Samtidigt medger hon att det är svårt att förändra människors attityder på politisk väg.

– Men det vi kan göra är att sända ut en signal och en viljeyttring om att alla människor faktiskt är lika mycket värda, har samma rätt att inte diskrimineras och har samma rätt till det offentliga rummet.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV