Startsida - Nyheter

Gerndt välkommen i landslaget

Idag hade SvFF förbundsstyrelse möte och alla var överens om att fotbollstjärnan Alexander Gerndt får fortsätta representera svenska fotbollslandslaget. Förra veckan dömdes han i hovrätten på en av fyra punkter för misshandel mot sin förra fru My Gerndt. En dom han kommer att överklaga

SvFF ordförande Karl-Erik Nilsson säger idag till Sportbladet:

– Nu har vi studerat domen och tycker att hovrättens dom är mildare. Det innebär att vi är helt överens. Och det innebär att det beslut vi tog i april ligger kvar. Alexander är tillgänglig för spel i landslaget.

Alexander Gerndt var tidigare avstängd från landslagsspel tills att domen vunnit laga kraft, men fotbollslandslagets förbundskapteten Erik Hamrén valde till många sportjournalisters förvåning trots detta att ta ut honom i truppen inför träningslandskampen mot Brasislien i Augusti. I ett pressmeddelande på SvFF hemsida kunde då läsas:

"Med hänvisning till den senarelagda rättegången rörande landslagsspelaren Alexander Gerndt har nu Förbundsstyrelsen beslutat att Gerndt på nytt är tillgänglig för landslagsspel, i väntan på att en ny rättegång och ny dom meddelats”.

Feministiskt Perspektiv ringde då upp ordföranden Karl-Erik Nilsson som bland annat sa:

– Vi har tagit tydlig ställning mot vad vi anser om våld. Kanske inte specifikt just mot kvinnor, det finns ju andra typer av våld också.

Men det blev ingen landslagsspel för Alexander Gerndt den gången då han stoppades av en skada. Men nu är han alltså tillgänglig igen.


Texten kommer att uppdateras

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV