Startsida - Nyheter

Musikhjälpen får feministiskt självförsvar av Ung Vänster

I dag auktionerar Ung Vänster ut en kurs i feministiskt självförsvar till förmån för Musikhjälpen, meddelar ungdomsförbundet i ett pressmeddelande.

– Det handlar om att kvinnor har rätt att försvara sig. Det känns bra att kunna stödja Musikhjälpen samtidigt som vi gör någonting konkret mot mäns våld mot kvinnor, säger Felicia Ohly, ordförande för Ung Vänsters feministiska utskott.

En rädsla för att bli utsatt för övergrepp är något som finns i många tjejer medvetande. Feministiskt självförsvar är en form av självförsvar som syftar till att lära ut hur en kan hantera hotfulla situationer samt verkar för att stärka tjejers självkänsla och ge dem verktyg för att ta mer plats.

– Att halva befolkningen ska känna sig otrygga och hotas av sexuella trakasserier, våldtäkt och misshandel i från sin omgivning är ett akut problem. Vi lyssnar inte på fler ursäkter och vi tänker inte vänta, utan tar saken i egna händer och lär oss självförsvar istället, säger Felicia Ohly.

Ung Vänster kommer under dagen att besöka Musikhjälpens tält på Stortorget i Malmö för att överlämna kursbeviset, en kurs som endast ges till tjejer.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV